A Dél-alföldi régió első nyilvános gyorstöltőjét állította tesztüzembe a Szegedi Közlekedési Társaság szeptember 23.-án Szegeden, az Arany János utcai Parkolóház udvarában.

Az elektromos autót használók egyik nagy vágya teljesült azzal, hogy Szegeden elindult az első gyorstöltő-állomás. A dél-alföldi régió első elektromos autó töltésére alkalmas töltőállomásán 22kw-os (3*32A) AC  gyorstöltőt helyeztek el. Abban az esetben, ha valakinél nincs éppen a saját csatlakozókábele (Amivel Type2-es aljzathoz lehet csatlakozni), a töltőoszlop spirálkábelét használhatja a Type-2-es töltőcsatlakozóval – sajnos az oszlop egyszerre csak az egyik csatlakozót tudja kiszolgálni, így párhuzamos töltésre nincs lehetőség.


A Szegedi Közlekedési Társaság jelenleg teszt időszakot hirdetett a töltőponton, ezért a szolgáltatás jelenleg ingyenes, a hét minden napján, non-stop elérhető az Arany János utcai Parkolóház udvarában. Az oszlop működtetéséhez szükséges kártyát a parkolóház diszpécserétől lehet kérni, a nap 24 órájában, a töltőoszlop mellet található irodában.

A Társaság elektromos közösségi közlekedési szolgáltatóként a következő években Szeged Megyei Jogú Város megbízásából elkezdi tesztelni és üzemeltetni a város több pontján az elektromos töltőállomásokat.