Dallas mellett történt a csúnya baleset, amelyről az autó tulajdonosa posztolt képeket a Redditen, íme:

A képeken látszik, hogy eléggé csúnyán megsérült a jármű, nyíltak a légzsákok, és kilométeres hibalistával is figyelmeztet az autó arra, hogy van némi probléma a rendszerrel. A sofőr természetesen pipa, mivel állítása szerint semmilyen figyelmeztetést nem adott az autó, egyszerűen belevezette magát a terelésbe a Tesla.

De mi történt tulajdonképpen? Néhány nappal később előkerült egy felvétel, ami közvetlenül a Tesla mögött érkező autóban készült. A felvétel alapján látható, hogy a terelést nem igazán jelezték előre, a felfestés egyenesen belevezet a betonelembe – bár az is igaz, hogy prizmákkal ki van rakva a sávelhúzás is.

Az mindenesetre nem megnyugtató, hogy nagy sebességgel simán összetörte magát az autó, miközben elvileg érzékelnie kellett volna az akadályt, és előtte is haladt jármű, amely mutatta is a helyes irányt – tehát legrosszabb esetben is azt várnánk ilyenkor, hogy vagy vészfékez a rendszer, vagy “célkövető” üzemmódban megpróbálja követni az előtte haladó járművet – itt egyik sem történt meg.

Az biztos, hogy nem lennénk a tulajdonos helyében, hiszen a Tesla folyamatosan figyelmezteti az Autopilot használóit a rendszer korlátaira, illetve az állandó készenlét szükségességére, így jogilag szinte biztosan nem támadható a cég ebben az esetben. A javítás költsége azonban láthatóan csillagászati lesz.