A formula E előretörésével várható volt, hogy hamarosan a GT-sorozatban is megjelennek az elektromos autók. A mai napon Ibizán mutatják be az új versenysorozatot, az Electric GT-t.

A versenysorozat első, 2017-ben induló évadában Tesla Model S-ekkel fognak versenyezni, egészen pontosan a P85+, hátsókerekes verzióval. Az Electric GT versenyautók átalakítása a hajtásláncot nem érinti, de komolyabb felfüggesztést és fékeket, fejlesztett hűtőrendszert és természetesen komoly könnyítést, illetve bodykitet kapnak az autók. Remélhetőleg a mai hivatalos bemutatót követően jobban is szemügyre vehetjük az autókat, egyelőre csak egy előzetes videót láthattunk az újdonságokról. A szervezők egyébként más autókat is szívesen látnának a sorozatban, amennyiben hasonló menetteljesítményekre lesznek képesek. Frissítés: néhány perce tették közzé az első olyan fotót, ahol részletek is megfigyelhetők az autón, íme:


A sorozat a tervek szerint 7 futammal indul jövőre, elsősorban európai pályákon. Az időpontokról és helyszínekről a mai bemutató után lehet majd pontosabbakat tudni, de az ígéretek szerint olyan legendás pályák fognak szerepelni a versenynaptárban, mint Barcelona­Catalunya, Donnigton Park, Mugello, Nurburgring, Assen, Estoril és Madrid Jarama.

ELECTRIC GT – Together into the Age of Light. OFFICIAL TRAILER HD (2016)

27th September, Electric GT Championship Official Presentation in Ibiza. TOGETHER INTO THE AGE OF LIGHT. Visit our site: http://www.electricgt.co/ Follow Electric GT® on Twitter: https://twitter.com/EGTChampionship Follow Electric GT® on Facebook: https://www.facebook.com/EGTChampionship/ Follow Electric GT® on Instagram: https://www.instagram.com/egtchampionship/