A Chevy Boltot az Opel forgalmazza majd Európában, már a Párizsi Autószalonon bemutatják az Opel verziót. Persze nagy változás nem lesz, mindössze a feliratokat meg a logót cserélik.

Ezzel együtt az Ampera-e megérdemli a figyelmet, elsősorban a meglepően nagy, 60kWh-s akkupack miatt. Ezzel az autó képes lehet a valós 300 km fölötti hatótávra (gyári ígéret 200 mérföld/320 km), ami a per pillanat rögtön a kategória éllovasává teszi, hiszen épen a most kapható 30-as Nissan Leaf dupláját tudja. (Mindezzel együtt ugyanakkor drágább is lesz, mint a Leaf.)

A hatótáv mellett az Opel a menetdinamikát, az autó sportosságát is igyekszik kommunikálni. Nulláról ötvenre 3,2 mp alatt gyorsul, 7 másodpercen belül futja a 0-100 km/h-t. A rugalmasságra sem lehet panasz: 80-ról 120 km/órás tempóra 4,5 mp alatt ugrik fel. Az Opel szerint ezzel a sportos OPC modelljeivel kerül egy ligába. Az autó végsebessége 150 km/h lesz. Az persze kérdéses, hogy egy ilyen, viszonylag rövid és magas autóval mennyire kell erőltetni a sportos vezetést.

A piac szempontjából nagyon jó hír, hogy így ez a középkategóriás szegmens 2017-re három szereplős lesz (várható a Leaf 60 kWh-s verziója is), ami azért már versenyt vetít előre.