Valószínűleg elsőként sikerült elcsípnünk a hazai utakon egy Tesla Model X-et. A teljesen elektromos SUV-ból még egész Európában csupán néhány példány található, “testközelből” pedig szinte lehetetlen megnézni – még a genfi autószalonon is csupán néhány embert engedtek a közelébe.

Most Budapesten sikerült lencsevégre kapnunk egy példányt – ami ugyan csak néhány óráig tartózkodott az országban, de reméljük, hamarosan már magyar rendszámos X-ekről is beszámolhatunk. Természetesen ha már megtaláltuk, kicsit meg is tapogattuk a verdát: azt biztosan elmondhatjuk, nem véletlenül a Tesla a villanyautók királya.

Tesla Model X Budapesten - Everda.hu
Tesla Model X Budapesten – Everda.hu

Az autó lenyűgöző – nagyobb és robosztusabb, mint ahogyan azt a korábbi sajtófotók sugallják. A Model X-ben a Tesla számos olyan fejlesztést mutatott be, amelyeket a Model S tulajdonosok javasoltak.

Tesla Model X Budapesten - Everda.hu
Tesla Model X Budapesten – Everda.hu

Néhány, ami a villámrandi alatt nekünk is feltűnt:

  • az összeszerelési minőség, és a felhasznált anyagok rengeteget javultak a korábbi Model S-hez képest. A természetes, matt fényű fabetétek csodaszépek.
  • Végre van tároló rekesz az első ajtókban.
  • Az első ajtókban már van elektromos ajtóbehúzás. Igazából ez különösebben nem hiányzott a napi használatban, de az tény, hogy minden hasonló kategóriájú versenytárs tudja – most már a Tesla is
  • Rengeteget fejlődött a kommunikáció gyorsasága – már LTE-képes az autó saját adatátvitele
  • A Falcon Doors élőben is lenyűgöző, tényleg rendkívül pontosan méri fel a környezetet, és nagyon ügyesen hajtogatja magát a tereptárgyaknak, rendelkezésre álló magasságnak megfelelően.
  • Negatívum: kalaptartó nincs, nem is lesz. A hátsó üveg viszont erősen sötétített, így nem nagyon lehet belátni a csomagtérbe, ami ráadásul a Tesla hagyományaihoz híven két szintes – egy hatalmas üreg még található a csomagtartó padlója alatt. Illetve továbbra is rendelkezésre áll az első csomagtartó is.
  • Az ülések háttámlája fényes műanyag – ez egyébként nagyon jól néz ki, de kiváncsiak lennénk, hogy mennyire karcolódik majd a napi használatban, illetve továbbra sincs semmilyen tárolórekesz, zseb az ülések hátulján. Ellenben a hátsó utasok kaptak a középkonzolból kihajtogatható pohártartót.
Tesla Model X Budapesten - Everda.hu
Tesla Model X Budapesten – Everda.hu
Tesla Model X in Budapest - Everda.hu
Tesla Model X in Budapest – Everda.hu