A Bild am Sonntag cikke a konszern vezérigazgatóját, Matthias Müllert, idézi, miszerint: “Villanyautó gyorstöltő technológia kifejlesztésén dolgozik a Volkswagen azzal a céllal, hogy 15 perc alatt el lehessen érni az akkumulátorok 80 százalékos töltöttségét.”

Matthias Müller július közepén mutatta be a konszern 2025-ig lefektetett fejlesztési stratégiáját, melynek keretében milliárdokat fordítanak az elektromos mobilitás, új szolgáltatási területek és az autonóm közlekedési technológia fejlesztésére – mindez természetesen érthető a dízelbotránytól szabadulni kívánó vállalat esetében. A konszern azt tűzte ki célul, hogy eladott autóinak 20-25 százaléka már elektromos modell lesz 2025-re. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy tényleg képes lesz-e a konszern egy ekkora, gyökeres átalakulásra. Matthias Müller szerint igen. Az elektromos autók terjedésének jelenleg három akadálya van – nyilatkozta a vezérigazgató: az elégtelen hatótáv, a töltési infrastruktúra hiánya és a magas ár.

Kétségtelen, hogy a legalább 150-200 kW-os egyenáramú gyorstöltésre szükség van, hiszen már a nyakunkon vannak a 60 kWh+ akkupackokkal szerelt kocsik, ezek tulajdonosai számára a váltóáramú töltés mellett igény lesz olyan megoldásokra, amelyekkel nem kell hosszú órákat rostokolni az autó mellett.

Eredeti cikk:

ROUNDUP 2: VW arbeitet an Schnelllade-Projekt für Elektrofahrzeuge

BERLIN (dpa-AFX) – Volkswagen will die Elektromobilität mit einem Schnelllade-Projekt und einer Modelloffensive vorantreiben. Dabei gehe es darum, “in 15 Minuten 80 Prozent der Batterie zu laden”, sagte Konzernchef Matthias Müller der “Bild am Sonntag”. “Das wird schon bald spruchreif.” Die Federführung liege bei Porsche.