A 100%-ban elektromos meghajtású Nissan e-NV200 nyerte el a 2016-os Német Haszongépjármű-díjat az Elektromos hajtású városi áruszállítók speciális kategóriájában.

Az elektromos haszonjárművek legjobbjait elismerő szakmai díjat a teljesen elektromos hajtásláncot nagyméretű raktérrel kombináló kompakt kisáruszállító kapta meg elsőként. A rangos díjat, ami a modell történetének tizenhatodik hasonló szakmai elismerését jelenti, 2016. szeptember 23-án, a hannoveri IAA haszongépjármű-kiállításon adják majd át.

Handwerk-Magazin és Deutschen Handwerks Zeitung szaklapok által odaítélt díjat az ágazat szereplői az egyik legjelentősebb minőségi indikátornak tekintik. A szavazatok különböző szakmák képviselőitől – a strapabíróság és a praktikus megoldások legavatottabb szakértőitől – érkeznek, akik a díjra jelölt modelleket két napon át, minden részletre kiterjedően tesztelik. Idén különböző szakmák képviseletében összesen 15 vállalkozó és mesterember vett részt a tesztekben, melyek során – most első alkalommal – elektromos furgonokat is vizsgáltak.

Az e-NV200 villanymotorját a Nissan LEAF-ben is használt egység alapjain fejlesztették, beépített akkumulátorait pedig kevesebb mint 30 perc alatt lehet 0-ról 80 százalékig tölteni. A haszongépjárműként (Combi) és teljesértékű személyszállító kisbuszként (Evalia) is rendelhető Nissan e-NV200 üzemeltetési költségei rendkívül alacsonyak: brit adatok alapján kilométerenként akár 0,03 euróra is leszoríthatók, míg a szervizköltségek mintegy 40 százalékkal alacsonyabbak lehetnek egy hasonló dízelmotoros járműhöz képest.