Őszintén értetlenül állunk a Genovation Cars nevű amerikai cég nagy ötlete előtt. A lényeg: egy Corvette Z06-ot teljesen átépítenek elektromossá.

Belepakolnak egy 44kWh-s akkumulátort, illetve egy eléggé kemény, 660 LE-s (800Nm nyomatékú) elektromotort, majd minden józan ész diktálta határt és tiltást kivesznek belőle – így az autó egyébként világrekorder, 322 km/h végsebességet értek el vele.  Versenytempóban (na azért nem 300-al, csak sima versenypályán) 50 km körül alakul a hatótáv, gyógyegér stílusban pedig valószínűleg a Tesla hasonló értékeiből, illetve a hatalmas abroncsokból kiindulva olyan 22KW/100km fogyasztást saccolunk, azaz akár a 200 km is meglehet. És persze nyilván elég jól néz ki.

Genovation GXE engineIdáig ez szép és jó, de most jön a bökkenő: az USA-ban gyári újonnan 81 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 22,5 millió forintért megkapható autót (amiben már benne van a szerény 6.2-es motor is) a cég az átépítést követően 750 000 dollárért, azaz 209 millió forintért szereté értékesíteni. Igen, az elektromos átépítésért ezek szerint egy nem sértő 186,5 millió (!!!) forintot gondol elkérni a cég. Innentől persze lehet akármilyen különlegességről, sebességrekordról, meg 75 db-os limitált szériáról beszélni, ez azért egy kicsit meredek…

Genovation’s All-Electric Vehicle Breaks Speed Record.

The Genovation Extreme Electric car (GXE) made history on July 28, 2016 by breaking the land speed record for a street legal all-electric vehicle. The GXE became the world’s first street legal electric car to exceed 200 mph on it’s way to reaching the final record breaking speed of 205.6 mph during supervised tests with Johnny Bohmer Racing at Space Florida’s Shuttle Landing Facility in Kennedy Space Center, FL.