Jó hír a villanyautósoknak, hogy immár az M3-as autópálya kivezető szakaszánál található Gablini szalonnál (Városkapu utca, közel az M0-s csomóponthoz), illetve a Nótárius u. 5-7. alatti telephelyen (közel a Gvadányi utcai NAV székházhoz) is üzemel ChaDeMo gyorstöltő. Ráadásul az oszlopok már az új, könnyebben használható és sokkal kevésbé sérülékeny csatlakozópisztolyt kapták. Ezek a töltők csak a japán rendszert tudják, ezért a CCS rendszerű kocsik tulajdonosainak továbbra is várni kell az állami rendszerre, vagy egy olyan autógyárra, amely beszáll a töltőtelepítésbe is.
Értesüléseink szerint a japán autógyár további ingyenes töltőoszlopok telepítésébe kezd Magyarországon, a szabványok harcában ugyanis itt is előnybe kíván kerülni.

A most átadott 49,8kW-os CHAdeMO rendszerű töltők a Nissan Magyarország és a Nissan Gablini beruházásban valósultak meg és közel 30 perc alatt 80%-ra töltik egy átlagos, középkategóriás elektromos autó (pl. a legeladottabb típus, a Nissan LEAF) akkumulátorait. Budapesten tizenhárom 40kW-nál nagyobb kapacitással rendelkező gyorstöltő üzemel, ebből öt használata nem igényel előzetes regisztrációt, illetve díjmentes teljesen (a parkolást is beleértve). A valódi ingyenes töltők 60 százaléka – azaz három villámtöltő így a Nissan Gablini telephelyein üzemel.