Az Audi már korábban közölte, hogy gyári csapattal vesz majd részt a Formula E sorozat 2017-2018-as évadában. Nem kellett sokat várni, hogy a Mercedes is bejelentse 2018-tól szintén gyári csapatot indítanak a villanyautók csúcsát felvonultató sorozatában.

Toto WolffA hír még tovább növelheti a sorozat népszerűségét, hiszen a nagy gyártók megjelenése várhatóan még jobban ráirányítja a figyelmet a Formula E izgalmas városi versenyeire. Mindemellett ma már közismert tény, hogy a gyártók korábbi Forma-1-es részvétele számos technológiai újításnak adott hatalmas lökést. Így várhatóan a Formula-E-ben megjelenő vetélkedés eredményeképpen a villanyautók technológiai fejlesztése is felgyorsulhat.

Toto Wolff, a Mercedes versenyigazgatója is hasonló gondolatokat fogalmazott meg a hírrel kapcsolatban: “Az elektromos fejlesztések meghatározóak lesznek a jövő autóiparában. A versenyzés hagyományosan a technológiai kutatás-fejlesztés terepe az iparágban, ezért fontos a Formula-E is a jövő szempontjából.”