A hazai sajtóban viszonylag keveset lehetett hallani az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb katasztrófájáról, amely során az októbertől februárig tartó Los Angeles környéki gázszivárgás alkalmával közel 100.000 tonna metán került a levegőbe.

A katasztrófa egyik “mellékhatása”, hogy Los Angeles az eset óta komoly áramellátási problémákkal küzd, így a városvezetése lépéskényszerbe került. Úgy tűnik, a helyzet megoldását a Tesla szállítja: egy 20MW/80MWh-s Powerpack rendszert épít, ami Musk cége szerint akár 3 hónap alatt telepíthető.

Ilyen módon a Tesla gyakorlatilag egy olyan “szünetmentes tápot” hoz létre, ami képes lesz kisimítani a csúcs- és völgyidőszakok különbségeit, ezzel pedig biztosítja a város folyamatos áramellátását.

Megmentené Los Angeles-t az áramhiánytól a Tesla

Újabb nagy vállalásba ugrik a Tesla. A kaliforniai villanyautógyártó új területen hasznosíthatja akkumulátorok terén szerzett tapasztalatait: óriási akkumulátorparkot építenek Los Angeles-nek. A világ legnagyobbját. A vállalás nem előélet nélküli. Nem kapott kellő hírverést, de a város tavaly október és idén február között az Államok elmúlt éveinek egyik legsúlyosabb környezetei katasztrófáját szenvedte el.