A Formula-E sorozatot eddig is támogatta az Audi, azonban most egy hatalmas lépést tesznek a szériában: saját csapatot indítanak a 2017-2018-as évadban.

A Formula-E sorozat jelenleg harmadik szezonjánál tart. A kizárólag elektromos meghajtású formaautók rendkívül látványos, nagyvárosokban zajló versenysorozata egyre népszerűbb, ami természetesen egyre komolyabb szereplők érdeklődését is felkelti. Így nem csoda, hogy egyre több, az F1-ből ismert pilóta is leszerződött a sorozatba, többek között Sébastien Buemi, Nelson Piquet jr. és Lucas di Grassi is látható a versenyeken.

Mindemellett felmerülhet a kérdés, hogy az Audi miért nem az F1-es sorozatba száll be? A magyarázat egyszerű: 2025-ben már minden negyedik eladott Audi személyautó elektromos autó lesz. Nem hibrid, teljesen elektromos. Tehát nagyon is megnézik, mibe öntik a pénzt, az egyetlen logikus választásba, a Formula E-be. A hibridbe már nem, csak a tisztán elektromosba. Az F1 hibrid, ezért nem az a jövő.

Arra számítunk, hogy előbb vagy utóbb valaki létre fog hozni túraautós versenysorozatot is villanyautóknak. Kelleni fog a fejlesztésekhez és az eladásokhoz, mi pedig őszintén drukkolunk a versenysport elektromos fejlesztéséhez.