Az angliai postaszolgáltatásokkal foglalkozó Royal Mail új, jövőbe mutató megoldással lépett elő a csomagszállítás területén. Összesen kilenc, vadonatúj, kifejezetten csomagszállításra tervezett tisztán elektromos, mikrobuszra emlékeztető formájú kisteherautót tesztelnek London és Délkelet-Anglia utcáin. A járművek az elosztóközpontok között szállítják a postai küldeményeket.

A járműveket az Arrival nevű brit elektromos teherautó gyártó vállalat tervezte és szerelte össze három méretben: 3,5 tonna, 6 tonna és 7,5 tonna. A járművek ultrakönnyű anyagból készültek, hiszen a mérnököknek figyelembe kellett venniük a csomagok súlyát is. Optimalizálták a maximális távolságot és a tömegarányt, így az akkumulátorok egy feltöltéssel akár 100 mérföldet (160,9 kilométert) is bírnak. Vizuális szempontból is inkább a praktikus megoldásokat választották, a hatalmas első szélvédő és szintén nagy oldalablakok segítik a sofőröket a maximális látótér kihasználásában.

Amennyiben a tesztelés sikeres lesz, arra is van esély, hogy a Royal Mail akár az egész járműflottáját (49 000 gépjármű) lecserélje tisztán elektromos meghajtásúra.

Az Arrival egyébként autonóm járművezetési szoftverek fejlesztésével is foglalkozik, bár a jelenlegi projektnél inkább az elektromos motorok tesztelésére, tökéletesítésére koncentrálnak.