A budapesti Hartyán Általános Iskola rendhagyó módon ünnepelte meg 40. születésnapját: a Nissan Sales CEE Kft. közreműködésével, a Vision Mérnökiroda és a Magyar Rekord Egyesület szervezésében a 3. és 4. osztályos gyerekek egy különleges autófestő programban vehettek részt. A gyerekek alkotásai az iskola évfordulójának jegyében a környezetvédelemről, a tiszta levegőről, az állatok védelméről és a légszennyezés-mentes közlekedésről üzennek. A kisiskolások nagyszerű érzékkel jelenítették meg a Nissan legfontosabb környezetvédelmi törekvéseit, melyek már a jövő autóvásárlóinak, a ma gyermekeinek szólnak.

A gyerekek elragadó, színes alkotásait egy Nissan LEAF – a világ legsikeresebb, több mint 100.000 példányban eladott villanyautója őrzi. A világraszóló különlegességet elsőként a rendezvényen megjelent pedagógusok, szülők és persze az iskolába járó gyerekek láthatták. Az egyedi külsőt kapott LEAF nem csak az iskolába látogat majd el ismét, de számos környezetvédelmi- és gyermekrendezvényen is jelen lesz.

„A zéró-emissziós közlekedés ma már valóság. A természet védelme nemcsak a Nissan, hanem az egész társadalom közös ügye. A Nissan LEAF egy apró, de mégis komoly lépés ennek irányába. A Nissan szilárdan hiszi, hogy az elektromos autók jelentik a végső megoldást a közúti közlekedés okozta környezeti problémákra. Az autófestő akció legérdekesebb vonatkozása az, hogy a jövő nemzedéke a jövő autójára vetett rajzaival fejezte ki, mit jelent számára a természet védelme” – mondta Palkovics Péter, a Nissan Sales CEE Kft. PR és marketing managere.

MEGOSZTÁS
Következő cikkA lítium-levegő akku a jövő?