Az Electrek.co portál szerint, az európai hatóságok zöld utat adtak a legnagyobb csomaggal érkező és sokak által várt Tesla modelleknek. A becsült maximális hatótáv – modelltől függően – így elérheti a 613 kilómétert. Hivatalos bejelentés, sőt még komment sincs egyelőre, de a lap legutóbb nem tévedett a 75D érkezésével kapcsolatosan.

Mi a magunk részéről már tavasszal vártuk a 100-as kivitel bejelentését, hiszen logikus folytatása az eddigi modellpaletta bővítésének. Sajnos abból kiindulva, hogy a 90-es modell is kizárólag kétmotoros verzióban kapható, “normál” és Performance kivitelben (ami véletlenül sem “premium”, kedves Index! 😀 ), szinte biztosan kijelenthető, hogy a 100kWh-ás verzióból sem lesz a hatótávra kihegyezett egymotoros, “költséghatékony” távolságbajnok variáns.

Az eredeti cikk:

Tesla Model S and X with 100 kWh battery pack and ‘~380 miles of range’ approved by European authority

The long-rumoured 100 kWh battery pack that will bring the Tesla Model S and X to a new level of performance is finally coming. After first being revealed by a ‘Tesla hacker’ through a cryptic message to Elon Musk 5 months ago, the new battery pack has now been approved by RDW, the Dutch regulator and European authority used by Tesla to approve its vehicles in for European roads.